lilianaw
6771 poze   21112 vizite

a - 50 de ani de existenta

Duminică 25 octombrie 2015 s-a sărbătorit 50 de ani de existenţă a unuia dintre cele mai mari parcuri din Bucureşti: IOR. Fotografiile sunt de la sfarsitul spectacolului ce a avut loc in parc.
Istoria Parcului IOR începe în 1965, când conducerea Raionului „Tudor Vladimirescu“ (aşa se numea atunci sectorul 3) cere Primăriei Capitalei să-i transfere un teren şi să aprobe construirea unui parc. În acel an, fusese dezafectată fabrica de cărămidă şi produse ceramice care funcţiona pe actualul loc verde. Lacul Titan s-a format în groapa săpată pentru procurarea argilei, nisipului şi pietrişului necesare muncitorilor pentru a face cărămidă. Când au descoperit apă pe fundul gropii săpate în actualul Parc „Alexandru Ioan Cuza”, angajaţii fabricii au mutat aria de exploatare în zona unde este acum Parcul Titan. Aşa a ajuns lacul să se întindă pe hectare întregi. Fabrica a fost dărâmată în 1965, dar coşul de fum a rezistat până în 1970, când a fost şi el demolat. Chiar pe locul unde se înălţa coşul de 40 de metri al fabricii se află în prezent statuia lui Alexandru Ioan Cuza, la intrarea principală în parc.


Comentarii album • 6
Anca10 5 noiembrie 2015  
SUPERBE!
Raportează
LilianaW 5 noiembrie 2015  
Multam fain! ;)
Raportează
anamariab 27 octombrie 2015  
frumos momentul, frumos surprins se vede ca ai experienta
Raportează
LilianaW 27 octombrie 2015  
Intr-adevar a fost foarte frumos. Multumesc, in mare parte trepiedul a facut treaba deoarece am folosit o expunere mare.
Raportează
Claudia72 26 octombrie 2015  
Foarte frumos!
Raportează
LilianaW 26 octombrie 2015  
Multumesc!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.